Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 11. 10. 2022.

Svjetsko zlato i srebro Barbare Matić i Lare Cvjetko izniman su uspjeh

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je Barbaru Matić i Laru Cvjetko nakon što su osvojile zlatnu odnosno srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u judu u Uzbekistanu

U sastanku je također sudjelovalo izaslanstvo Hrvatskog judo saveza: Hrvoje Lindi, potpredsjednik Europske judo unije i glavni tajnik Hrvatskog judo saveza, Tomislav Čuljak, počasni predsjednik Hrvatskog judo saveza, Siniša Krajač, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, treneri Vladimir Preradović i Dragan Crnov i drugi. Uz predsjednika Vlade bio je i Josip Pavić, savjetnik ministrice turizma i sporta.

Predsjednik Vlade Plenković čestitao je Barbari Matić, dvostrukoj svjetskoj prvakinji, i Lari Cvjetko, svjetskoj viceprvakinji u judu, na iznimnom trudu, zalaganju i naporima koje su uložile kako bi ostvarile ovakva postignuća na svjetskoj razini.

Na to što imamo svjetsko zlato i srebro u judu, istaknuo je, ponosna je i zahvalna cijela Hrvatska, koja se može pohvaliti da je postala svjetska velesila u judu. Na sastanku se razgovaralo o daljnjoj podršci hrvatske Vlade aktivnostima Hrvatskog judo saveza, razvoju sporta i popularizaciji juda, osobito među mladima.

Teme