Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 27. 6. 2020.

Građani trebaju slušati što kaže struka, a ne SDP-ovi nadriliječnici

Premijer Andrej Plenković družio se u subotu sa svojim zagrebačkim sugrađanima, kojima je predstavio program »Sigurna Hrvatska« i HDZ-ove kandidate u  I. izbornoj jedinici

Plenković se u Hotelu Dubrovnik sastao s predstavnicima Zajednice utemeljitelja HDZ-a, s kojima je razgovarao o izazovima Hrvatske najesen, kada će biti potrebna snažna i stabilna vlada za gospodarski oporavak i borbu protiv COVID-a 19.

Plenković se također sastao s članicama i članovima HDZ-a u Donjem gradu i Maksimiru, a obišao je i novouređeni Marijin vrt u svetištu Majke Božje Remetske.

Na zagrebačkom Jarunu Plenković se sastao s članicama i članovima Mladeži HDZ -a i s predstavnicima osoba s invaliditetom.

Ostojićevo ponašanje neodgovorno

Plenković je poručio da je odlazak potpredsjednika SDP-a i nositelja liste Restart koalicije u II. izbornoj jedinici Rajka Ostojića u samoizolaciju vrlo neodgovorna poruka jer time stvara neprimjeren teatar.

"Mislim da je to jedna vrlo neodgovorna Ostojićeva poruka. Koliko sam shvatio, on je testiran i negativan je. S druge strane pretendira na to da preuzme ulogu stručnjaka – epidemiologa, virologa i infektiologa – a nije nijedno od toga", rekao je Plenković novinarima odgovarajući na pitanje kakvu poruku Ostojić šalje svojim odlaskom u samoizolaciju.

Upitao se što bi bilo da primjerice u ponedjeljak sto tisuća sugrađana, po Ostojićevoj logici, odluči ostati kod kuće u samoizolaciji jer misle da tako treba.

"Tko bi nadoknadio štetu organizacijama, ustanovama i trvtkama u kojima oni rade kad bi se svi u Hrvatskoj ponašali poput neodgovornog Ostojića, koji kao sudionik kampanje pravi neprimjeren teatar. Čak se kao liječnik ponaša izrazito neodgovorno", poručio je.

Rekao je zatim da ne razmišlja o usporavanju predizborne kampanje i ocijeniokako je ona "vrlo light" jer HDZ nigdje ne održava veće skupove, nego samo kraća druženja s članovima i simpatizerima.

U vezi s borbom protiv koronavirusa smatra da se treba usredotočiti na žarišta – Đakovo i Zagreb.

Poručio je nadalje da je naš zdravstveni sustav spreman i da raspolaže dostatnim kapacitetima te iskusnim i pripravnim zdravstvenim i medicinskim osobljem. Imamo također spremne jedinice za intenzivnu njegu i respiratore, koji nisu potrebni nijednom od trenutačnih pacijenata.

Upitan da komentira rezultate predizbornih anketa, Plenković je poručio da 5. srpnja očekuje pobjedu jer je, kako je rekao, golema razlika između HDZ-ovih postignuća, programa i ambicija za brz oporavak zemlje i onoga što građanima nudi politička konkurencija.