Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zadar | 18. 12. 2019.

U nedjelju ćemo još jednom pokazati da je HDZ pobjednička stranka

U prepunoj Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održan je veličanstveni skup u povodu 30. obljetnice osnutka HDZ-a Grada Zadra, u kojemu je sudjelovao i predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković

U svom je govoru predsjednik Plenković pozvao članstvo na mobilizaciju radi predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Pritom je istaknuo da su i Vlada i predsjednica Hrvatske dvije ruke istog tijela – HDZ-a, koji će ponovno pobijediti.

"Bit nadolazećih predsjedničkih izbora jest u tome hoće li Hrvatska nastaviti putom rasta i napretka, putom i doprinosom koji je predsjednica dala svojim inicijativama o decentralizaciji, demografskoj revitalizaciji, regionalnom razvoju, međunarodnom pozicioniranju i brendingu Hrvatske. Alternativa ne mogu biti oni koji su nas zadužili za 70 milijardi kuna", poručio je Plenković.

Izvorni, pobjednički HDZ

Poručio je da je zadarski HDZ jedan od najčvršćih temelja i oslonaca naše stranke u cijeloj Hrvatskoj već 30 godina.

"Pljesak i energija koju ste i večeras pokazali u potpori Kolindi Grabar-Kitarović - koja će ostati predsjednica i sljedećih pet godina – govori o snazi i zajedništvu HDZ-a. Program naše kandidatkinje hrvatskim građanima jamči sigurnu budućnost. Za razliku od onih koji odjednom, nakon što su bili uz HDZ praktično 30 godina, tvrde da ovaj HDZ „nije pravi“, nego će nam ga kao oni rastumačiti. Jako je važno da im svi zajedno u nedjelju pokažemo da je ovo pravi HDZ - izvorni, državotvorni i pobjednički", naglasio je Plenković.

Istaknuo je i da je Zadar povijesni grad, grad kulture i baštine, a istodobno odlično prometno povezan.

"Brza cesta, najmodernija luka Gaženica, zračna luka koja je izbrojila 800.000 putnika… HDZ je u Zadru pokretačka snaga, uzor mnogima u Hrvatskoj. Naša je Vlada preuzela odgovornost za upravljanje državom s maksimalnim htijenjem i znanjem, srcem i trudom. Rezultati su financijska konsolidacija, rast zaposlenosti, a pad nezaposlenosti, veće plaće. Četiri godine obaramo rekorde u turizmu. Sljedeće godine 30. svibnja proslavit ćemo pravi Dan državnosti", zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade Plenković.