Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zadar | 13. 5. 2019.

Zajedno idemo po još jednu pobjedu za snažnu Hrvatsku u Europi

U Dvorani Krešimira Ćosića na zadarskom Višnjiku održan je predizborni skup HDZ-a uoči izbora za Europski parlament u kojemu je uz brojne simpatizere HDZ-a sudjelovao predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković

Pobjednički mentalitet HDZ-a

"Hvala vam svima što ste došli u ovolikom broju, što ste iskazali pobjednički mentalitet HDZ-a!.Imamo najbolje kandidate, a svojim smo uspjesima potvrdili da smo pobjednička stranka koja zna voditi hrvatski narod i hrvatsku državu. Želimo da nam članstvo u EU-u osigura daljnji gospodarski rast, koji će biti praćen demokršćanskim načelom solidarnosti interese", poručio je predsjednik  Plenković, dodavši da HDZ-ova Vlada koristeći sredstva iz europskih fondova, nastavlja zapošljavati Hrvatsku, razvijati Hrvatsku i čvrsto zastupati nacionalne interese.

Ulažemo 2,5 milijarde u ovu županiju

Kazao je kako mu je drago da je imao priliku nastaviti pozitivnu i afirmativnu kampanju liste HDZ-a za europske izbore upravo u pobjedničkom Zadru i pobjedničkoj Zadarskoj županiji.

"Ovaj je kraj uvelike pridonio Domovinskom ratu, i želimo mu uzvratiti za sve što je dao za našu slobodu. Trenutačno ulažemo više od dvije i pol milijarde kuna u ovu županiju. No nijedan od tih konkretnih, opipljivih projekata - zahvaljujući kojima hrvatski ljude bolje žive - ne bi bio moguć bez našega zajedničkog truda i iskrene suradnje između nacionalne i lokalne razine", poručio je Plenković.

Nedvojbena ekonomska postignuća

Izdvojivši od zadarskih projekata luku Gaženicu, koja daje sasvim novu dimenziju zadarskom gospodarstvu i turizmu, Plenković je iznio i niz eknomskih postignuća Vlade u ovom mandatu, od rekordnog smanjenja javnog duga i poreznog rasterećenja građana, preko povećanja plaća i mirovina do proračunskog plusa drugu godinu zaredom i vraćanja investicijskoga kreditnog rejtinga Hrvatskoj.

,,Pelješkim mostom, i to europskim novcem, ostvarujemo napokon san o teritorijalnom povezivanju Hrvatske. Napravili smo i velike iskorake na području sigurnosti. S milijardu kuna iz EU fondova vrhunski smo opremili 6.500 policajaca koji čuvaju naše granice od nezakonitih migracija", istaknuo je Plenković.

,,Svjesni svih svojih postignuća, zajedno i odvažno idemo po još jednu pobjedu. Za snažnu Hrvatsku u razvijenoj i sigurnoj Europi, ondje gdje ju je vidio i dr. Franjo Tuđman! Za Hrvatsku za generacije", zaključio je predsjednik HDZ-a i Vlade RH Plenković.