Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Osijek | 11. 5. 2017.

Šojat i Anušić postići će sjajne rezultate u Osijeku i županiji

Nakon Đakova, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nastavio je svoj obilazak Osječko-baranjske županije posjetima Osijeku i Belom Manastiru

U Osijeku se predsjednik Plenković susreo s brojnim građanima, zajedno s predsjednikom HDZ-a u Osječko-baranjskoj županiji Ivanom Anušićem te kandidatkinjom za gradonačelnicu Osijeka Ivanom Šojat.  

Plenković je istaknuo kako odlični kandidati HDZ-a kandidati za čelne dužnosti u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji Ivana Šojat i Ivan Anušić imaju punu potporu vodstva HDZ-a i njega osobno te je izrazio uvjerenost da će postići sjajne rezultate na lokalnim izborima 21. svibnja.

"Oni imaju energiju realizirati kvalitetne programe i razvojno-socijalne projekte koje su predstavili građanima. Zadovoljstvo mi je podržati ih", poručio je Plenković.

Kandidat za župana Ivan Anušić zahvalio je predsjedniku Plenkoviću na njegovoj trajnoj, iskrenoj brizi za Slavoniju i čestim dolascima u Osječko-baranjsku županiju:

"Projekt Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem - kojim Plenkovićeva Vlada ispunjava jednu od najvažnijih točki Izbornog programa HDZ-a - pokrenut je kako bi se osiguralo 18,75 milijardi kuna iz EU fondova isključivo za pet slavonskih županija. Čast mi je što sam dio toga velikog projekta kojim ćemo oživjeti našu Slavoniju i Baranju", rekao je Anušić-

Ivana Šojat naglasila je da su predsjednik Plenković, njegova Vlada i HDZ svojim programima i konkretnim projektima na najbolji mogući način pokazali koliko žele napredak Slavonije i Grada Osijeka:

"Uz potporu Vlade i realizaciju moga izbornog programa, Osijek će nakon HDZ-ove pobjede napokon prijeći prag stoljeća i punim potencijalima, koji su nažalost zasad neiskorišteni, ući u 21. stoljeće", najavila je Šojat.

Nakon Osijeka, predsjednik Plenković je posjetio i Beli Manastir. Ispred bivše vojarne mu je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Tomislav Rob predstavio projekt kojim planira - nakon pobjede 21. svibnja - revitalizirati taj napušteni prostor na samom ulazu u grad i staviti ga na raspolaganje sugrađanima.