Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 1. 7. 2011.

Predstavljena pregovaračka stajališta i logotip referendumske kampanje

Na konferenciji za novinare predsjednice Vlade Jadranke Kosor u petak, 1. srpnja 2011., javnosti su predstavljena pregovaračka stajališta Republike Hrvatske u pregovorima s Europskom unijom

Na sastanku međuvladine konferencije o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, održane u Bruxellesu, 30. lipnja 2011., formalno su dovršeni pregovori o pristupanju Republike Hrvatske s Europskoj unijom. Vlada Republike Hrvatske usvojila je 29. lipnja 2011. Zaključak temeljem kojeg su hrvatskoj javnosti omogućen pregled pregovaračkih dokumenata Republike Hrvatske koji su usvojeni u ovom procesu, a temeljem kojih je Vlada vodila pregovore s Europskom unijom.

Riječ je o pregovaračkim stajalištima i dodacima na pregovaračka stajališta Republike Hrvatske za pojedina poglavlja pregovora te o izvješćima o ispunjavanju obveza iz pojedinih poglavlja pregovora, koji se mogu naći na internetskim stranicama.

Na konferenciji za novinare predsjednica Vlade Jadranka Kosor predstavila je i dizajn vizualnog identiteta kao i slogan informativne kampanje uoči referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Raspisani natječaj bio je podijeljen u dvije skupine: dizajn vizualnog identiteta i slogan. Na natječaj za dizajn pristiglo je 67 radova, a za slogan 130 radova. Ocjenjivački sud sastavljen od četiri predstavnika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te tri predstavnika struke. Ocjenjivački sud donio je većinom glasova odluku o odabiru idejnog rješenja za dizajn vizualnog identiteta – znak i idejno rješenje za verbalnu komunikaciju – slogan »Tu pripadamo«, autora Innovo DDB d.o.o.