Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 20. 8. 2016.

Rezultat u II. izbornoj jedinici bit će velik doprinos ukupnoj pobjedi HDZ-a

Andrej Plenković predstavio je u Sesvetama HDZ-HSLS-ovu listu za II. izbornu jedinicu zajedno s nositeljicom liste, kolegicom Ivanom Maletić, i drugim kandidatima

U svom izlaganju Plenković je predstavio HDZ-ov izborni program "Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“.  

"Fokus našeg izbornog programa su aktivne mjere zapošljavanja kojima želimo otvoriti novih 180 tisuća radnih mjesta, podići stopu zaposlenosti na 68 posto i tako približiti hrvatsko društvo standardima drugih članica EU", poručio je Plenković.

Govoreći o predizbornom sloganu HDZ-a „Vjerodostojno“, Plenković je podsjetio kako je njegov slogan u europskim aktivnostima bio  „Vjerodostojno za europsku Hrvatsku“, kada su HDZ-ovi predstavnici u EP-u odnijeli dvije pobjede na europskim izborima i pokazali se najaktivnijima u zastupanju hrvatskih interesa.

Kazao je i da je HDZ zahvaljujući mudrosti prvoga predsjednika dr. Franje Tuđmana bio predvodnik u ostvarivanju strateških interesa RH. "Na našoj je generaciji da napravi daljnji iskorak, i kada je riječ o toleranciji i dijalogu u našem društvu, poštivanju ljudskih prava, ali i onom najbitnijem, gospodarskom rastu i razvoju", smatra Plenković.

Iznoseći podatke da je zaposlenih u poljoprivredi u 2011. bilo 100.000 više nego danas, Plenković je ocijenio da fokus buduće HDZ-ove Vlade treba biti razvoj poljoprivrede, što se posebno odnosi na korištenje potencijala Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije.

Plenković je rekao da HDZ ima ambiciozne ciljeve, ali i dovoljno znanja da Hrvatska iskoristi sve prednosti članstva u Europskoj uniji. Dodao je da se za razliku od HDZ-a, SDP-ova Vlada nije snašla u prvim godinama članstva te je propustila prilike, umjesto čega je ideološki dijelila hrvatsko društvo. Podsjetivši na slučaj Lex Perković, poručio je da je time Hrvatska izgubila vjerodostojnost među partnerima, a HDZ kao odgovorna i najveća državotvorna stranka to nikad ne bi napravila, niti će to dopustiti.

Napomenuo je kako očekuje da HDZ u II. izbornoj jedinici napravi korak dalje od prošlogodišnjeg rezultata i da taj doprinos bude ključan za ukupnu pobjedu HDZ-a na izborima.

"Želimo jasnu većinsko povjerenje hrvatskog naroda na izborima i mogućnost da, zajedno s partnerima, formiramo stabilnu vladu, koja će voditi odgovornu politiku", pojasnio je Plenković.

Teme