Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 19. 8. 2016.

HDZ ima kapacitet, ljude i program za upravljanje svim razinama vlasti

Andrej Plenković predstavio je u Zagrebu HDZ-ovu listu za VI. izbornu jedinicu, zajedno s nositeljem liste Goranom Marićem i drugim kandidatima koji će ‎vjerodostojno provoditi HDZ-ov ‬program

U svom izlaganju, predsjednik Plenković istaknuo je kako će prioritet programa HDZ-a za Sisačko-moslavačku županiju te jugoistočne dijelove Zagrebačke županije i grada Zagreba biti mjere i projekti usmjereni prema reindustrijalizaciji, korištenju poljoprivrednih potencijala i snažnijem regionalnom razvoju.

Plenković je poručio da će HDZ voditi politiku koja je društveno pravedna i solidarna,  protiv socijalne isključenosti, zbog čega je važan dio programa HDZ-a skrb za za umirovljenike. "Želimo krenuti prema cilju da gospodarskim rastom prosječna mirovina bude oko 60 posto prosječne plaće u Hrvatskoj i da time osiguramo umirovljenicima dostojan život i veće mirovine", kazao je Plenković.

Naglasio je da HDZ želi valorizirati rad i poticati odgovornost pojedinca u društvu te stvoriti okvir za inicijativu poduzetnika kako bi se stjecala nova vrijednost.

"HDZ ima kapacitet, ljude, snagu i program upravljati svim razinama vlasti - nacionalnoj, županijskoj, gradskoj i općinskoj", poručio je Plenković.

Napomenuo je da je cilj HDZ-a pridobiti većinsko povjerenje birača i doći u poziciju formiranja buduće Vlade. "Siguran sam da će naše kandidatkinje i kandidati pobijediti i u ovoj izbornoj jedinici i dati veliki doprinos HDZ-u u ostvarivanju pobjede na parlamentarnim izborima", zaključio je Plenković.

Teme