Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Karlovac | 18. 8. 2016.

Cilj nam je ostvariti 180 tisuća novih radnih mjesta i rast od 5 posto

U Karlovcu je Andrej Plenković sudjelovao u predstavljanju HDZ-ove liste za VII. izbornu jedinicu, zajedno s njezinim nositeljem Davorom Stierom, voditeljem HDZ-ova izbornog stožera Damirom Jelićem i drugim kandidatima

U svom izlaganju, predsjednik Plenković naglasio je da HDZ ide po povjerenje hrvatskih birača da preuzme odgovornost za vođenje Hrvatske, s ‪vjerodostojnim kandidatima i kvalitetnim programom usmjerenim na zapošljavanje, gospodarski rast i društvenu pravednost.

Istaknuo je da je HDZ-ov izborni program ambiciozan i vjerodostojan. ''Idemo na izbore sa željom da u iduće četiri godine generiramo rast na pet posto i stvorimo preduvjete za novih 180.000 radnih mjesta u različitim industrijskim granama'', poručio je Plenković. Dodao je da je HDZ-ov cilj pokrenuti cjelovitu poreznu reformu koja je u funkciji rasterećenja hrvatskih građana i poduzetnika.

Komentirajući kako se posljednjih godina posljednjih godina u Hrvatskoj događa „bijela kuga“, Plenković je rekao da će HDZ kao narodnjačka i državotvorna stranka moramo prioritetno baviti pronatalitetnom politikom.

''Vodit ćemo računa o društvenoj solidarnosti i pomoći najranjivijima u društvu, bilo da je riječ o siromašnima, osobama treće životne dobi i skrbi za osobe s invaliditetom'', kazao je Plenković.

Zajedno sa stranačkim kolegama, Plenković je posjetio Krašić, rodno mjesto blaženog Alojzija Stepinca.

Teme