Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Sinj | 7. 8. 2016.

Za razliku od »narodne koalicije«, HDZ ne bježi od susreta s narodom

Zajedno s brojnim stranačkm kolegama Andrej Plenković sudjelovao je na 301. Sinjskoj alci te je čestao ovogodišnjem slavodobitniku, alkaru Tinu Radanoviću

Uoči viteške igre Plenković je u Alkarskim dvorima prisustvovao tradicionalnom prijamu alkarskog vojvode Ante Vučića. Posjetio je Muzej Sinjske alke te se susreo s gradonačelnicom Kristinom Križanac, predsjednikom Viteškog alkarskog društva Stipom Jukićem, tajnikom Ivanom Nasićem i članovima gradske organizacije HDZ-a.

Plenković je izrazio zadovoljstvo time što je prošle godine imao priliku da zajedno s vojvodom Vučićem i Viteškim alkarskim društvom Sinj u Europskom parlamentu organizira izložbu fotografija povodom 300. obljetnice Sinjske alke i predstavi tu  tradicionalnu vitešku igru, koja pripada hrvatskoj i europskoj kulturnoj baštini.

Govoreći o  predizbornom sučeljavanju, Plenković je podsjetio na to da od trenutka kada se kandidirao za dužnost predsjednika HDZ-a ističe da želi sučeljavanje i vjeruje da će ono pridonijeti HDZ-ovoj pobjedi na izborima.

Komentirajući rezultate anketa, Plenković je napomenuo da je Zoran Milanović na čelu SDP-a desetak godina, dok je on predsjednik HDZ-a tek 15 radnih dana. HDZ je u uzlaznom trendu, zaustavili smo pad koji se dogodio nakon neuspjelog preslagivanja većine u Hrvatskom saboru, rekao je Plenković. Dodao je da će HDZ ubrzo predstaviti svoj izborni program i kandidate na listama, što će ojačati potporu birača stranci.

Naglasio je da će učiniti maksimum da rezultat na izborima bude dovoljno dobar kako bi HDZ mogao formirati vladu s političkim partnerima na svjetonazorskoj i programskoj osnovi.

Odgovarajući na pitanje novinara o izostanku Zorana Milanovića sa Sinjske alka, Plenković je rekao da svatko bira na koji će način provesti vikend. Na Sinjsku alku, kao i na obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Kninu, HDZ je poslao brojnu delegaciju. HDZ nikada ne izbjegava susret sa svojim narodom, za razliku od nekih koji se predstavljaju kao »narodna koalicija«, zaključio je Plenković.

Teme