Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagvozd | 21. 5. 2019.

Dnevna bolnica u Zagvozdu za bolju kvalitetu života u Dalmatinskoj zagori

Premijer Plenković sudjelovao je u svečanosti otvorenja Podružnice Kliničkog bolničkog centra Split u Zagvozdu

Tom je prigodom načelniku Općine Zagvozd te gradonačelnicima i načelnicima iz Splitsko-dalmatinske županije uručio ugovore o sufinanciranju prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške brdsko-planinskim područjima.

Premijer Plenković istaknuo je želju Vlade da se Hrvatska zaista ravnomjerno regionalno razvija, da se smanjuju nejednakosti i da što veći broj usluga bude blizu ljudima kojima je to najpotrebnije.

„Ova podružnica KBC-a Split za sve vas ovdje u Zagvozdupredstavlja novu kvalitetu života“, poručio je premijer Plenković i dodao kako se radi o projektu ukupne vrijednosti 11 milijuna kuna.

Sljedeći cilj – potpuna prometna integracija

Posebno je naglasio da je za ovaj kraj napravljeno nekoliko bitnih iskoraka, među kojima je i besplatna tunelarina u tunelu Sveti Ilija, a ostaje riješiti spojnu cestu od Zagvozda prema Imotskom i prema granici čime bi se omogućila potpuna prometna integriranost.

„Mislimo o razvoju komunalne, gospodarske i socijalne infrastrukture, a uručenje ugovora koje je priredilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, bit će vam dodatni zamah za sve vaše aktivnosti“, kazao je predsjednik Vlade.

Dodao je i da je novim Zakonom o financiranju lokalne i područne samouprave većina ovih jedinica prošla je jako dobro u smislu povećanja izvornih prihoda.

U tom je kontekstu podsjetio i na nedavnu odluku Vlade kojom je Imotskom omogućeno da financijski prodiše otpisom 34 milijuna kuna duga.

„I konkretno i projektno i financijski, a iznad svega lokalpatriotizmom za mnoge od nas, nastavit ćemo se angažirati za ovaj lijepi kutak domovine nam Dalmacije i Splitsko-dalmatinske županije“, poručio je na kraju svojega govora predsjednik Vlade.