Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 20. 12. 2018.

Najsnažnija stranka ne podilazi populizmu, već ćini ono što je obećala

U prepunoj dvorani Hotela International svečano je obilježena 29. obljetnica osnutka HDZ-a u Zagrebu, na kojoj je sudjelovao predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković

Premijer Andrej Plenković, predsjednik zagrebačkog HDZ-a i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić te predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Mario Kapulica uvodno su se obratili brojnim stranačkim kolegicama i kolegama prigodom obilježavanja 29. godišnjice osnutka zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a.

Najsnažnija smo stranka, dvostruko jača od SDP-a

Predsjednik Plenković naglasio je da je HDZ daleko najjača politička stranka u Hrvatskoj, što je poticaj svim članicama i članovima da budu još odgovorniji, ustrajniji, angažiraniji i učinkovitiji na ostvarivanju svojih ciljeva.

"Unatoč tome što smo zakoračili u treću godinu mandata ove vlade, u obnašanje te odgovorne uloge za Domovinu, rejting HDZ-a je duplo veći od SDP-a, od glavne opozicijske stranke. To nismo imali godinama", poručio je Plenković.

Razlika između HDZ-a i oporbe

Istaknuo je kako su glavni ciljevi HDZ-ove Vlade jačanje nacionalne sigurnosti, gospodarstva, društvene solidarnosti i političke stabilnosti. Dodao je da je Hrvatski sabor u zadnjih 12 radnih dana usvojio niz reformi i zakona.

"I to je ključna razlika između HDZ-a i oporbenih stranaka. Dok su oni incidentni, koji stalno nastoje izazvati neku krizu, neku dramu – a u zadnje se vrijeme i grublje ponašaju prema dužnosnicima koji predsjedavaju Saborom – naša parlamentarna većina je, kao što je i planirano, donijela rebalans proračuna i proračun, mirovinsku i poreznu reformu, objedinila brojne agencije, povećala minimalnu plaću i usvojila niz drugih odluka", naglasio je Plenković.

Ne podilazimo populizmu

Plenković je poručio kako HDZ ne prebacuje odgovornost za rješavanje problema na drugog, nego uzima sve zadaće na svoja leđa i traži rješenja.

"I tu je ta ključna razlika. Ne podilazimo populizmu, difamacijama, lažnim informacijama, ne plašimo hrvatski narod, ne varamo svoje biračko tijelo, već obrnuto - radimo sve ono što smo obećali. Tu spadaju i Konvencija o zaštiti žena od nasilja i nasilja u obitelji i Globalni kompakt o migracijama", naveo je.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i Gradske skupštine Andrija Mikulić naglasio je da HDZ danas – nakon dužeg razdoblja – diktira procese u Zagrebu, a cilj je postati najjača politička opcija.

"Rotor Remetinec, sportske dvorane, izgradnja škole na Bukovcu, vrtić u Svetoj Klari, videonadzor za sigurnost djece u školi, uskrsnice i božićnice za nezaposlene hrvatske branitelje… Sve je to kroz svoje amandmane na proračun predložio HDZ – i svi će se ti projekti i realizirati", podsjetio je Mikulić.

Predsjednik zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica istaknuo je da HDZ ima i stvara stabilnost, rješava probleme te učinkovito reagira na sve okolnosti koje bi tu ravnotežu mogle ili htjele dovesti u pitanje.

"I zapamtite, Tuđmanov se HDZ nikada neće pretvoriti u stranku koja nije kadra i sposobna rješavati hrvatske probleme", kazao je Kapulica.

Teme