Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Pariz | 16. 10. 2018.

»Hrvatska puna boja« izvrsna je prilika za promociju hrvatskih krajeva

Premijer Plenković otvorio je večeras izložbu fotografija Davora Rostuhara »Hrvatska puna boja« u pariškom Louvreu, jednom od najposjećenijih svjetskih muzeja

Predsjednik Vlade Plenkvić u uvodnom obraćanju istaknuo je zadovoljstvo što se Hrvatska predstavlja pored poznate staklene piramide Louvrea.

"Ovo je izvrsna prilika za promociju hrvatskog kulturnog naslijeđa i krajeva", kazao je premijer Plenković, spomenuvši i nogometaše i tenisače kao odlične promotore Hrvatske.

Naglasio je da turizam u Hrvatskoj čini 20 posto BDP-a, a autoru Rostuharu je čestitao na izložbi i drugim pothvatima.Uz premijera Plenkovića bili su ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek i ministar turizma Gari Cappelli.

Izložba s 26 fotografija velikog formata u prostoru trgovačkog centra Carrousel du Louvre, u sklopu istoimenog muzeja, prikazuje sve hrvatske regije, prirodne ljepote, tradiciju, običaje i ljude s bojama svih godišnjih doba. Prostor u kojem se izložba održava godišnje posjeti više od tri milijuna ljudi, a dobiti termin u tom prostoru nije jednostavno i čeka se dugo, te je stoga ocijenjeno da je to veliki iskorak u promociji Hrvatske, o kojoj će se tijekom trajanja izložbe u tzv. hrvatskom kutku dijeliti promotivni materijali.

Gradonačelnik Prvog pariškog arondismana Jean-FrançoisLegaret zahvalio se Hrvatskoj na izložbi ispred Louvrea, uz poruku da je Hrvatska u Parizu kao kod kuće.

U ime organizatora direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld naglasili su važnost francuskog tržišta kao rastućeg za hrvatski turizam.

Izvor: Vlada/Hina