Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Gospić | 5. 10. 2018.

Očekujem da ličko-senjski HDZ opet u cijelosti bude pobjednička stranka

Nakon posjeta Šibeniku i Zadru predsjednik HDZ-a Plenković sastao se u Gospiću s proširenim sastavom Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije

Na sastanku sa stranačkim kolegicama i kolegama iz ličko-senjskog HDZ-a, predsjednik Plenković prezentirao je ključna postignuća HDZ-ove Vlade - od smanjenja javnog duga preko proračunskog suficita i rasta zaposlenosti do provođenja strukturnih reformi. Osvrnuo se i na aktualna zbivanja u Europskoj uniji, kao i ukupni politički smjer kojim trebaju ići Vlada i Hrvatska demokratska zajednica.

Iskazao je čvrstu potporu novoizabranom predsjedniku ličko-senjskog HDZ-a Marijanu Kustiću.

"Očekujem da će Kustić sa svojim timom, znanjem i entuzijazmom biti ujedinjujući akter kako bi HDZ u Lici, gdje je tradicionalno snažan, ponovno u cijelosti došao na razinu pobjedničke stranke. Pritom će naša Vlada i dalje iskreno surađivati s Ličko-senjskom županijom na svim razvojno-socijalnim projektima. U tom smislu mogu najaviti da će se za desetak dana potpisati sporazum o suradnji između Ličko-senjske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije", poručio je Plenković.

Naglasio je da je to 13. ili 14. županijski odbor HDZ-a koji je obišao u posljednja dva mjeseca.

"Prirodno je i dobro da kao predsjednik stranke obiđem teren i porazgovaram sa što većim brojem naših članica i članova da iz prve ruke vidimo ključne izazove za Vladu, funkcioniranje Vlade, prioritete, reformske napore i sve ono što je u razvojnom pogledu bitno danas za HDZ u svim dijelovima Hrvatske", ocijenio je Plenković.

Kustić je najavio jedan i jedinstveni HDZ koji će podržavati politiku predsjednika Plenkovića i dobri smjer kojim vodi i državu i stranku.

"Naša županijska organizacija već na sljedećim izborima pokazat će pravu snagu HDZ-a", kazao je novoizabrani predsjednik HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji Kustić.

Plenković je prije sastanka posjetio 20. Jesen u Lici, veliku izložbu tradicijskih proizvoda Like i hrvatskog sela. U njegovoj pratnji bili su politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica.
Teme