Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Šibenik, Zadar | 5. 10. 2018.

Odlučni smo da raščistimo sve afere, to je pitanje funkcioniranja države

Predsjednik HDZ-a Plenković održao je u Šibeniku i Zadru sastanak s proširenim sastavima Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske i Zadarske županije

Šibensko-kninski HDZ ostvaruje odlične rezultate na izborima

Na sjednici šibensko-kninskog županijskog odbora HDZ-a, predsjednik Plenković rekao je kako je to županija u kojoj HDZ ostvaruje odlične rezultate na lokalnim i nacionalnim izborima.

Predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić na sastanak je pozvao i HDZ-ove gradonačelnike, načelnike te predsjednike gradskih i općinskih odbora HDZ-a u županiji.

„Ovo je redovni sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a Šibensko-kninske županije, županije u kojoj HDZ ostvaruje odlične rezultate na lokalnim i nacionalnim izborima. Mislim da je velika razina povjerenja prema županu Pauku i gradonačelniku Buriću. Partnerstvo koje ima Vlada i lokalna samouprava pokazuje se u rješavanju brojnih pitanja koja su dugo čekali građani Šibenika, kao na primjer projekt TEF-a koji puno znači za budući razvoj grada“, rekao je Plenković.

Zadarska županija jedno od najjačih uporišta HDZ-a

Nakon Šibenika predsjednik Plenković sastao se sa Županijskim odborom HDZ-a Zadarske županije, jednim od najjačih uporišta HDZ-a, s kojima je razgovarao o fiskalnoj konsolidaciji, provođenju strukturnih reformi, privlačenju investicija, glavnim gospodarskim trendovima te o smjeru kojim idu HDZ i Vlada.

Uoči sutrašnjeg, 27. Dana obrane Grada Zadra Plenković je položio vijenac na spomen-križu hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu.

"Ovdje, u najjačem uporištu Hrvatske demokratske zajednice, gradu koji daje velik doprinos i na nacionalnoj razini, ali, isto tako, obnavlja povjerenje birača i u Zadru i u Zadarskoj županiji, ta je potpora vrlo snažna. Mislim da svi naglašavaju kvalitetno partnerstvo koje je Vlada napravila između jedinica lokalne i područne samouprave, osobito strukturirani dijalog sa županijama", izjavio je Plenković.

Ocijenio je da je današnja konferencija o regionalnom razvoju u Šibeniku bila velik doprinos tom duhu partnerstva, snažnoj fiskalnoj decentralizaciji, dobrom razumijevanju svih ministara i resora o bitnim projektima u pojedinim dijelovima Hrvatske te o nastojanju da se riješe i dugotrajni problemi koji su možda sprječavali investicije i razvoj.

"I s te strane je i potpora i dijeljenje smjera kojim idemo i kao država i kao društvo i ovo što radi Vlada stopostotna", istaknuo je premijer.

Neka SDP prvo rješava pitanja u svojoj kući

Na upit novinara da komentira današnju izjavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića da je Hrvatska u raljama mafije i da pipci vode do vrha HDZ-a, predsjednik Vlade je odgovorio kako su to paušalne izjave jednog slabog čelnika SDP-a, stranke koja je 12 posto iza HDZ-a, stranke koja gubi i saborske zastupnike, koja očito ima velike podjele u svojim redovima".

"Neka prvo rješava pitanja u svojoj kući, a ja kao predsjednik Vlade i HDZ-a sam čvrsto odlučan u tome da razriješim sve moguće afere, raščistim i rasvijetlim sve do kraja jer samo na taj način možemo jačati jednu od temeljnih ideja programa Vlade i naše stranke, a to je pitanje vladavine prava, pravne sigurnosti i funkcioniranja pravne države. Na tome moramo raditi jer je to ono što hrvatski građani očekuju i tu svi nadležni moraju do kraja raditi u skladu s onim što im zakon dopušta", poručio je Plenković.

Teme