Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 16. 3. 2018.

Plenković s gradonačelnikom Osijeka Vrkićem

Razgovarali su o pitanju nestalih osoba u Domovinskom ratu i aktivnostima koje Hrvatska poduzima radi rasvjetljavanja njihove sudbine

Premijer Plenković sastao se u Banskim dvorima s gradonačelnikom Grada Osijeka Ivicom Vrkićem i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom.

Plenković je tom prigodom pozdravio imenovanje Ivice Vrkića povjerenikom predsjednice Republike Hrvatske za nestale osobe u Domovinskom ratu i izrazio uvjerenje da će svojim iskustvom pridonijeti jačanju postojećeg sustava i ubrzanju procesa.

Istaknuta je važnost suradnje, razmjene informacija i dokumentacije sa zemljama iz regije, a dogovorena je i intenzivnija suradnja povjerenika Vrkića i Ministarstva hrvatskih branitelja kako bi se pomoglo brojnim hrvatskim obiteljima koje godinama tragaju za svojim najmilijima.

Bilo je riječi i o temama važnim za Grad Osijek, kao što je potreba postizanja ravnomjernog regionalnog razvoja, zatim o projektima iz područja gospodarstva i infrastrukture te modalitetima daljnjeg jačanja suradnje Vlade i Grada Osijeka.

U tom je kontekstu gradonačelnik Vrkić pohvalio Vladin Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, kao i duh partnerstva koji je uspostavljen između Vlade i jedinica lokalne i regionalne samouprave, a posebno konkretne rezultate sa sjednice Vlade održane u prosincu 2017. u Osijeku.