Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 10. 1. 2018.

Predsjedništvo HDZ-a predložilo Tomaševićevo bezuvjetno isključenje

Alojz Tomašević odabrao je krivi put na štetu Požeško-slavonske županije i HDZ-a, umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana, ističe se u HDZ-ovu priopćenju

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a na sjednici održanoj 21. prosinca 2017. donijeli su jednoglasan zaključak da Alojz Tomašević treba podnijeti ostavku na položaj župana.

Na temelju članka 48. stavka 1. i 3. Statuta Hrvatske demokratske zajednice Predsjedništvo HDZ-a na telefonskoj sjednici održanoj 9. siječnja 2018. jednoglasno je donijelo Odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv člana Središnjeg odbora HDZ-a Alojza Tomaševića pred Visokim časnim sudom zbog teže povrede obveze člana HDZ-a (članak 45. Statuta HDZ-a).

Predsjedništvo HDZ-a predlaže Visokome časnom sudu izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja iz HDZ-a (članak 44. stavak 2. i 5. Statuta).

Alojz Tomašević odabrao je krivi put na štetu Požeško-slavonske županije i HDZ-a umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana – realno sagledavši okolnosti u kojima se našao te imajući u vidu odgovornost prema biračima i stranci koja ga je kandidirala.

Teme