Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 11. 11. 2017.

Pokazat ćemo razliku između ozbiljne, odgovorne politike i politikanstva

Sabor je nakon dugotrajne rasprave izglasao povjerenje Vladi i ministrici Nadi Murganić

Nakon saborske sjednice premijer Plenković naglasio je u izjavi za medije da je od samog početka najavljivao neuspjeh ove, četvrte inicijative oporbe, koja se služila sredstvima za koje je unaprijed znala da u Hrvatskom saboru neće imati uspjeha.

"Rasprava je pokazala našu politiku od samog početka – Zakon o postupku izvanredne uprave prije svega štiti opći interes, hrvatsko gospodarstvo, stabilnost našeg financijskog sustava i radna mjesta", izjavio je Plenković, podsjetivši da je sve to temeljito izloženo u očitovanju Vlade. Ocijenio je da je Vlada pokazala poštovanje prema Hrvatskom saboru, hrvatskoj javnosti i narodu nazočnošću na raspravama na kojima je dobila potporu.

Osvrnuvši se na inicijativu oporbe o povjerenju Vladi, Plenković je utvrdio da je ona bila vrlo škrta u pismenoj formi, a u usmenoj formi pokazala je svu svoju prazninu i nepotrebnost.

"Nas to neće omesti u nastavku provođenja našeg programa, zalaganju za kvalitetniji život hrvatskoga čovjeka, za nastavak reformi i pozitivnih trendova u hrvatskom društvu. Pokazat ćemo razliku između ozbiljne i odgovorne politike i politikanstva", rekao je predsjednik Vlade.

Zamoljen da komentira izjavu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, Plenković je odvratio da u zemlji ne vladaizvanredno stanje.

"Hrvatska ima poteškoća i problema koji su se akumulirali. Isto tako ima Vladu koja je odlučna rješavati te probleme. To smo pokazali na svim temama koje su došle na dnevni red, tako ćemo i nastaviti», zaključio je predsjednik Vlade.