Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Bakar | 5. 7. 2017.

Širenje Industrijske zone Bakar donosi nova radna mjesta

Premijer Plenković, potpredsjednica Vlade Martina Dalić i ministar prometa Oleg Butković posjetio je Industrijsku zonu Bakar u Primorsko-goranskoj županiji

Boravak u županiji predsjednik Vlade započeo je u Industrijskoj zoni Bakar, gdje se upoznao s projektima Grada Bakra i Industrijske zone te obišao tvrtke Euromodul i Orada Adriatic, a posjet Zoni završio je polaganjem kamena temeljca za izgradnju proizvodnog pogona tvrtke Mont Komerce.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao je gradonačelniku Bakra Tomislavu Klariću i direktoru Uprave Industrijske zone Bakar Irvinu Badurini na sjajnom uspjehu i kontinuiranom proširenju i sadržaju Zone, što pridonosi dodatnom razvoju grada Bakra.

Podsjetio je da u Industrijskoj zona Bakar na 500 ha2 djeluje više od 190 poslovnih subjekata, ocijenivši kako je postignut dobar balans između komercijalno-trgovinskih sadržaja, logističko-skladišnih sadržaja i proizvodnih sadržaja.

Predsjednik Vlade istaknuo je da u Industrijskoj zoni sada radi preko četiri tisuće ljudi, a novim investicijama od 800 milijuna kuna planira se otvoriti još tisuću novih radnih mjesta.

Naglasio je da je na najbolji način iskorišten izvanredan geoprometni položaj grada Bakra, poručivši i kako Industrijska zona doprinosi činjenici da je Primorsko-goranska županija jedna od najrazvijenijih hrvatskih županija.

„Vlada će sa svoje strane, osobito kada je riječ o državnom zemljištu, u dogovoru s Gradom, tražiti najbolja i najsvrhovitija rješenja kako bi se zona mogla dalje širiti i generirati nova radna mjesta“, poručio je predsjednik Vlade.